BARTOLINI LIFE Makaron BALANCE z pestkami dyni 250 g
Makaron BALANCE to połączenie pszennego makaronu i cynku pochodzącego z roślinnych dodatków: mąki z ciecierzycy oraz mąki z pestek dyni.
Zawarty w nim cynk pomaga w utrzymaniu prawidłowej równowagi kwasowo-zasadowej oraz w utrzymaniu prawidłowych funkcji poznawczych. Podstawę stanowi semolina, mąka z pszenicy durum, co pozwala na zachowanie przyjemnego smaku zbliżonego do pszennych makaronów. Tym samym znajdzie on szerokie zastosowanie kulinarne jako funkcjonalny zamiennik klasycznego makaronu.
makaron STRENGTH wysokobiałkowy z ostropestem 250 g
Makaron STRENGHT to połączenie pszennego makaronu i wysokiej zawartości białka roślinnego pochodzącego z mąki konopnej, mąki grochowej i ziaren ostropestu. Podstawę stanowi mieszanka semoliny jasnej i pełnoziarnistej, co odróżnia go od białkowych wyrobów bazujących na roślinach strączkowych.
Dodatek białka grochu, mąki konopnej i ziaren ostropestu sprawia z kolei, że w finalnym produkcie konsument znajdzie aż 22 g białka roślinnego, które przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej oraz pomaga w utrzymaniu masy mięśniowej i zdrowych kości. Doskonale trzyma kształt po ugotowaniu i zachowuje przyjemny, lekko orzechowy smak bardziej zbliżony pszennych makaronów, znajdując tym samym szerokie zastosowanie kulinarne jako funkcjonalny zamiennik klasycznej pasty.
Bartolini makaron VITALITY (źródło żelaza) z natką pietruszki 250g
Makaron VITALITY to połączenie pszennego makaronu i żelaza uzyskanego poprzez dodanie natki pietruszki i ekologicznego jarmużu. Zawarte w nim żelazo przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia oraz do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego. Podstawę stanowi semolina, mąka z pszenicy durum, dzięki czemu produkt ten zachowuje świeży, przyjemny smak bardziej zbliżony do pszennych makaronów. Tym samym znajdzie on szerokie zastosowanie kulinarne jako funkcjonalny zamiennik klasycznej pasty.
Makaron Bartolini Durum 300g świder nr 4 (Fusilloni)
Grubszy i bardziej skręcony niż większość świderków dostępnych na rynku, dzięki czemu bliżej mu nie do fusilli, a do rotini wywodzącego się z północnych Włoch, gdzie wciąż jest zresztą bardzo popularny.
Makaron Bartolini Eko Orkiszowy 250 g – gniazda
Makaron z nisko-przetworzonej mąki ekologicznej. Jego ciemna barwa to efekt użycia mąki pełnoziarnistej wytworzonej z zarodka, bielma i łuski orkiszu, dzięki której makaron ten jest doskonałym źródłem błonnika.
Makaron Bartolini Eko Żytni 250g gniazda
Bogaty w błonnik makaron wyrabiany w 100% z mąki żytniej i składniki mineralne makaron. Jest źródłem składników mineralnych takich jak mangan czy fosfor. Doskonały zamiennik zwykłego makaronu, zarówno w tradycyjnych daniach obiadowych, jak i w zupach, gulaszach, sałatkach, czy w połączeniu z sosami szczególnie tymi, które tworzysz z dodatkiem grzybów, pieczonych warzyw, świeżych ziół, śmietanowych sosów czy chudego mięsa.
Makaron Bartolinki 2 jajczny – gwiazdka
Głównym atutem tego makaronu jest oczywiście jego nieszablonowy kształt. Stelle di pasta lub stelline, jak określają go Włosi, jest szczególnie uwielbiany przez dwie grupy konsumentów: wędkarzy i dzieci. Ci pierwsi cenią go za łatwość umieszczenia makaronu na haczyku. Dzieci natomiast przepadają za jego niewielkim, finezyjnym kształtem ułatwiającym nabranie go łyżeczkę. Bez wątpienia umila i urozmaica on codzienne objadanie się mleczną zupką czy klasyczną pomidorówką, w których zazwyczaj bywa stosowany. Podobnie jak pozostałe drobne formy dobrze komponuje się również z innymi zupami i niektórymi deserami.
Makaron Bartolini 2-jajeczny 250 g – literko-cyferki
Jajeczny makaron będący odpowiednikiem popularnego we Włoszech alfabeto. Te drobne kluseczki są uwielbiane szczególnie przez najmłodszych smakoszy, którzy nie tylko z łatwością nakładają go na łyżeczkę, ale również – a raczej przede wszystkim - mogą umilić sobie posiłek dobrą zabawą, tworząc różnorakie słówka i równania. Doskonale sprawdzi się w zupach, w tym w szczególności kremach, pomidorowej i mlecznej, jak również deserów przyrządzanych z dodatkiem sezonowych owoców.
Makaron Bartolini Eko Orkiszowy 250 g - świderek
Makaron z nisko-przetworzonej mąki ekologicznej. Jego ciemna barwa to efekt użycia mąki pełnoziarnistej wytworzonej z zarodka, bielma i łuski orkiszu, dzięki której makaron ten jest doskonałym źródłem błonnika. Uniwersalny kształt świderka i przyjemny smak sprawiają, że jest on doskonałą alternatywą dla pszennych makaronów w praktycznie każdym daniu – zupie, sałatce, zapiekance czy z sosami.
Makaron Bartolini Artisan Pasta – gniazda nr 4 (tagliatelle)
Makaron rzemieślniczy wytworzony na matrycach z brązu. Do jego wyrabiania używamy jedynie wody oraz najwyższej jakości semoliny - mąki z pszenicy durum dojrzewającej w promieniach apenińskiego słońca, dzięki czemu posiada doskonałą sprężystość i konsystencję. W trosce o najwyższą jakość wysuszyliśmy go tak, by był jeszcze bardziej chropowaty.
Makaron Bartolini z ciecierzycy 250g - świderek
Bogaty w białko makaron wyrabiany w 100% z ciecierzycy. Świetnie smakuje i jest źródłem błonnika i składników mineralnych takich jak mangan, miedź, fosfor czy żelazo.
Makaron Bartolini KIDS 250 g – motomaniaki
Kolorowy makaron w kształcie wehikułów, które dzięki zastosowaniu w 100% mąki z pszenicy durum, doskonale trzymają kształt po ugotowaniu. Moc kolorów w tych kluseczkach to zasługa wyłącznie naturalnych, sproszkowanych warzyw i przypraw – szpinaku, pomidora, buraka i kurkumy. Nie zawiera żadnych sztucznych barwników. Makaroniki te są uwielbiane przez dzieci, które mogą zajadać się nimi w swoich ulubionych zupkach, obiadkach czy deserkach.
Składniki: semolina (mąka z pszenicy durum), warzywa w zmiennych proporcjach (pomidor suszony, szpinak suszony, burak czerwony suszony), przyprawa: kurkuma 0,2%.