
Migdały są delikatne, pyszne i chrupiące. Doskonale smakują jako samodzielna przekąska, na śniadanie dodane do musli, płatków. Ponadto, mają zastosowanie w domowych wypiekach.
Regularne spożywanie migdałów może mieć pozytywny wpływ na funkcjonowanie układu sercowo-naczyniowego i zapewnić ochronę przed cukrzycą i udarem mózgu. Migdały są źródłem witamin z grupy B, dlatego poprawiają pracę układu nerwowego.

Pistacje zostały przyprawione solą, aby jeszcze lepiej wydobyć ich wyrazisty smak. Zdrowa przekąska, która cechuje się dużą zawartością potasu, magnezu, wapnia i żelaza. Są to jedne z najsmaczniejszych orzechów i mniej kaloryczne niż inne orzechy. Silne właściwości sycące pistacji zawdzięcza się 20% zawartości białka, połączonego z błonnikiem. W pistacjach znajdują się również witaminy z grupy B , które wspomagają pracę mózgu oraz witamina E, zwana witaminą młodości.

Amerykański przysmak piwny Bakalpol to mieszanka orzechów najwyższej jakości. Niepowtarzalny smak, od którego ciężko się oderwać!
Opakowanie zawiera 60 g mieszanki orzechów.

Baton purella proteinowy protein Be Raw 40 g
Skład: orzeszki arachidowe 33,1%, czekolada 14% (miazga kakaowa 55,4%, substancja słodząca: maltitole, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny (z soi), naturalny aromat waniliowy); koncentrat białka 12,9% [mleka, serwatkowego (mleko)]; substancja słodząca: maltitole; daktyle, inulina, kolagen, serwatka (mleko) w proszku 4%, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol; błonnik z łuski babki jajowatej, sól.

Mieszanka orzechów BAKALPOL to firmowy hit, w skład którego wchodzą specjalnie wyselekcjonowane orzechy nerkowca, orzechy laskowe, orzechy
arachidowe i orzechy włoskie. Orzechy to idealna przekąska
do pracy, szkoły czy na wycieczkę.
Orzechy dostarczają cennych nienasyconych kwasów tłuszczowych, białka, błonnika, witaminy E, witamin z grupy B oraz składników mineralnych, takich jak: fosfor, potas, magnez, żelazo, wapń,cynk i sód.
Mieszankę orzechów polecamy wszystkim tym, którzy chcą zadbać o prawidłową i smaczną dietę. Ponadto, idealna do domowych wypieków i deserów.

Orzechy brazylijskie warto jeść solo, ponieważ wpływają pozytywnie na odporność. Odznaczają się także wysoką zwartością wzmacniającego kości i zęby wapnia, kojącego nerwy magnezu i obniżającego ciśnienie krwi potasu. Nie brakuje w nich także witaminy E, czyli witaminy młodości.

Orzechy laskowe są aromatyczne i pyszne. Są doskonałym źródłem witaminy E. Dzięki temu wpływają korzystnie na kondycję i wygląd naszej skóry, poprawiając jej koloryt, nawodnienie i sprężystość. Orzechy laskowe są także dobrym źródłem kwasu foliowego.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 2629 KJ / 666 kcal
Tłuszcze 60,75 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,64 g
Węglowodany 16,7 g
w tym cukry 4,34 g
Błonnik 9,7 g
Białko 14,95 g
Sól 0,0 g
Opakowanie:
Produkty pakowane są w opakowania typu Doypack, tak aby można było wielokrotnie otwierać i zamykać opakowanie.
Sposób przechowywania:
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w temperaturze pokojowej o maksymalnej wilgotności 70%

Orzechy laskowe są aromatyczne i pyszne. Są doskonałym źródłem witaminy E. Dzięki temu wpływają korzystnie na kondycję i wygląd naszej skóry, poprawiając jej koloryt, nawodnienie i sprężystość. Orzechy laskowe są także dobrym źródłem kwasu foliowego.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 2629 KJ / 666 kcal
Tłuszcze 60,75 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,64 g
Węglowodany 16,7 g
w tym cukry 4,34 g
Błonnik 9,7 g
Białko 14,95 g
Sól 0,0 g
Opakowanie:
Produkty pakowane są w opakowania typu Doypack, tak aby można było wielokrotnie otwierać i zamykać opakowanie.

Orzechy laskowe są aromatyczne i pyszne. Są doskonałym źródłem witaminy E. Dzięki temu wpływają korzystnie na kondycję i wygląd naszej skóry, poprawiając jej koloryt, nawodnienie i sprężystość. Orzechy laskowe są także dobrym źródłem kwasu foliowego

Orzechy nerkowca są pyszne i o lekko słodkim smaku. Uwielbiane przez wegetarian.
Składniki mineralne zawarte w nerkowcach to cynk, fosfor, miedź, potas, sód, wapń, magnez i żelazo. Nerkowce są cenione także ze względu na sporą zawartość witaminy K i witamin z grupy B, które stanowią silne wsparcie dla naszego układu nerwowego, odpornościowego, hormonalnego i krwionośnego.

Orzechy włoskie to przekąska prozdrowotna.
Zawierają cenne dla naszego zdrowia wielonienasycone kwasy tłuszczowe, które pomagają obniżyć poziom cholesterolu i działają przeciwzakrzepowo. Już 3 orzechy pokrywają dzienne zapotrzebowanie na kwasy omega 3. Warto je chrupać profilaktycznie i w chorobach serca. Polecane również do domowych wypieków.

ORZECHY ZIEMNE
Czy wiesz, że orzechy ziemne mają najwięcej białka ze wszystkich orzechów? Są też bogactwem witaminy B3 i wartościowym źródłem tłuszczu, błonnika i potasu. Najlepiej smakują jako przekąska, dlatego warto je mieć pod ręką, gdy najdzie Cię ochota na słodycze. Idealnie komponują się jako dodatek do potraw i deserów.