
MAKA KOKOSOWA
Mąka ma kokosowy zapach a wyglądem przypomina mąkę pszenną. Mąka kokosowa cechuje się niską zawartością tłuszczu i zawiera więcej błonnika niż mąka pszenna. Znajduje zastosowanie do w przygotowaniu deserów, ciast, chlebów i placków. Wypieki na mące kokosowej pachną kokosem, są miękkie i lekkie.

MĄKA MIGDAŁOWA
Mąka otrzymywana jest z zmielonych nasion migdałowca. Mąka migdałowa polecana jest kobietom w ciąży, ze względu na zawartość kwasu foliowego. Doskonała do domowych wypieków.

Płatki migdałowe szybko zaspokoją głód i są świetną alternatywą dla niezdrowych przekąsek. Można spożywać je solo a także łączyć z musli, koktajlami, płatkami śniadaniowymi. Znajdują szerokie zastosowanie w cukiernictwie. Migdały są bogactwem witaminy E, kwasu foliowego, potasu, wapnia i magnezu. Zawierają także miedź, żelazo i cynk. Poprawiają pamięć i koncentrację. Ponadto, działają przeciw depresyjnie,opóźniają proces starzenia się skóry.
Mąki i płatki bez dodatków
Zmieniające się nawyki kulinarne oraz większa świadomość związana z prawidłowym komponowaniem diety sprawiają, że obecnie dostępnych jest wiele zamienników dla produktów tradycyjnie stosowanych w kuchni.
Znajdujące się w ofercie mąki i płatki stanowią pełnowartościową alternatywę dla tych wyprodukowanych z pszenicy. Artykuły mielone odznaczają się odpowiednią sypkości i bardzo dobrze sprawdzają się jako dodatki do wypieków. Odpowiednio cięte oraz suszone płatki doskonale nadają się natomiast nie tylko w roli składników wielu dań, ale również do dekoracji deserów.
Najwyższej jakości płatki i mąki
Wszystkie produkty sypkie dostępne w naszym sklepie odznaczają się przyjemnym naturalnym zapachem. Dbamy również o idealny poziom wysuszenia zarówno mąki, jak i płatków. Dzięki temu nawet te z wyższą zawartością tłuszczów mogą być przechowywane i wykorzystywane bez obaw o utratę właściwości. Artykuły zakupić można w opakowaniach o różnej pojemności. Szczelne zamknięcie strunowe zapewnia optymalne warunki, dzięki którym zawartość nie zwietrzeje.